Sotenäsbo åtalas efter stöld av mc

2021-11-05 En man i 30-årsåldern, från Sotenäs, åtalas för tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovligt brukande och olovlig körning efter att han i våras stulit en Ducati-motorcykel från en verkstad i Hunnebostrand.

Det var i mitten av maj som händelsen ägde rum. Mannen, som nu åtalas, har olovligen, från verkstaden Uleberg Nedergård AB, tagit och därefter använt en motorcykel av märke Ducati och modell Monster 600 Dark.
När han åkte iväg på Dinglevägen, på länsväg 174 tappade han kontrollen över motorcykeln och körde ner i ett dike och orsakade därmed skador på motorcykeln. Försäkringsbolaget yrkar ersättning med 28.000 kronor, medan ägaren yrkar ersättning för självriskkostnaden på 2.000 kronor.
Den tilltalade förnekar brott, men det finns flera vittnen, dels vid stölden, dels vid olyckstillfället som styrker åklagarens framställan att det var den åtalade mannen som körde motorcykeln vid olyckstillfället.
Den tilltalade har vid ett personligt möte den 30 augusti av polis delgetts information om att förenklad delgivning kan komma att användas i tingsrätten.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv