Margareta, Marianne, Birgitta, Eivor, Eia.

Sotenäs Soroptimister strandstädade på Ramsvik

2020-05-16 En underbart vacker lördagsmorgon med lite vind, klarblå himmel och solsken möttes ett 15-tal kvinnor i olika åldrar från föreningen Sotenäs Soroptimister ute på Grosshamn Ramsvikslandet.

Vi ville träffas, prata och göra nytta, vilket vi gjorde genom att strandstäda ute på Grosshamn. Visst, det är både smutsigt och ibland tungt. Men om man vill umgås med trevliga medmänniskor och umgås på ett lite annorlunda sätt i dessa Coronatider, samtidigt som man gör något nyttigt tillsammans …
Från april till november strandstädas det. Man samlar in och sorterar skräpet som driver iland längs vår kust. Inte nog med att man har det trevligt under tiden man städar, man får också ett bidrag, och för att en förening ska få möjlighet att ta del av kommunens strandstädarpott, får föreningen ansöka om strandstädarbidrag.
Visste ni att under år 2019 städades det in i Sotenäs kommun nästan 22 000 kilo skräp och hela 45 663 kilo marint avfall till sin landsunika marina återvinningscentral.
Vi tjejer kämpade på i några timmar och när vi var färdiga avslutade vi ”städningen” med att sitta ner på de kala klipporna de grå och tog fram medhavda kaffekorgen och så bara vi NJÖT, något så alldeles underbart!
Tankarna går till Taubes kända olika texter som stämmer så jättebra denna lördagsförmiddag ”som blågrå dyning Bohusbergen rullar i ödsligt majestät mot havets rand samt, ja, kom och se vårt Bohuslän om våren…

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv