Skeppare Daniel Engström tillsammans med Joakim Engström, Emily Cui och Thomas Grahn i den sista lyckade deltävlingen. Nu väntar en nysatsning hos Sotefjordens Segelsällskap från Hunnebostrand då man med hjälp av sponsorer ska försöka få större tillgänglighet till de båtar man seglar med. Idag finns närmaste träningsmöjlighet i Göteborg.

Sotefjorden räddade nytt kontrakt i sista deltävlingen

”Riktigt skönt att slippa kvalet” – plockade fyra tabellplaceringar efter grym segling

2016-09-07 Med en grym avslutande tävling plockade Sotefjordens Segelsällskap fyra placeringar i tabellen och bärgade nytt kontrakt.
– Riktigt skönt att slippa kvalet. Det här var vår bästa deltävling på två år och den kom verkligen lägligt, säger lagkaptenen Peter Johansson efter säsongens sista segling.

Vad som talade emot Sotefjordens inför den avgörande tävlingen i Göteborg var placeringen som tabelljumbo. Vad som talade för att man ändå skulle kunna undvika återkvalet var att man hade säsongens vassaste lag ombord.

– I år har vi medvetet gjort en bred satsning, där vi har använt oss av många konstellationer i besättningen. Vi visste att vi skulle få det svårt resultatmässigt och därför var det extra skönt att…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv