Erik Fred och Vera Hansson från Lysekil har varit med på sommarens lajv i Lysekil. Lajv, som även kallas levande rollspel, innebär att man tillsammans med andra deltagare ­improviserar fram ett händelseförlopp. Sommarens tema handlar om skogens hjärta där tomtar, troll och alfer lever.

Sommarlovslajv i Lysekil

Här får barnen leva sig in i roller som tomtar, troll och alfer

2016-08-06 I tre dagar har sommarlovslajvet i Lysekil pågått. Inne i Fjällaskogen har barn och ungdomar mellan elva och tretton år fått leva sig in i roller som troll, tomtar och alfer. Men vad är egentligen ett lajv? Lajvpedagogen Josefin Westberg berättar om sommarens tema där skogens hjärta ligger i fokus.

Lajv är ett levande rollspel där man tillsammans med andra deltagare improviserar fram ett händelseförlopp. Innan rollspelet börjar bestämmer man vilken värld det utspelar sig i. Man bestämmer även vilka roller deltagarna ska spela och vad som har hänt precis innan lajvet startar.

Därefter låtsas alla deltagare att de är rollerna. De pratar, rör sig och gör saker som deras roller skulle göra. Sommarens lajv i Lysekil handlar om skogens hjärta.

– Det är ett fantasylajv där alla skogens varelser lever tillsammans utan några problem. Men nu har magiska…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv