Soligt men kallt i Bohuslän

Helgens väder från meteorologen

2019-10-03 -Högtrycksbetonat väder i helgen men trots det blir det mycket moln och ganska kyligt i stora delar av landet, meddelar Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.

Nordostliga vindar över landet i helgen ger soligt men kallt väder över Bohuslän och Dalsland. Lokalt kan det vara minusgrader under lördag morgon men med solens hjälp stiger temperaturen under dagen till 6–8 grader. Temperaturen sjunker igen under nollan natten till söndag. Fram på dagen kommer sedan en del moln driva in från nordost och det blir molnigt med en del större luckor i molntäcket vid kusten. Söndagens temperatur väntas även den ligga på 6–8 grader.

– Ett högtryck i norr styr vädret i helgen. Det blir fortsatt nordliga vindar och kall luft som strömmar ner över landet. Natten mot lördag väntas minusgrader sträcka sig ner till södra Götaland. Fram på dagen blir det molnigt i södra halva av landet, i östra Svealand samt på Öland och Gotland kan det bli en del regn. Däremot ser det ut som att det bli desto mer sol i västra Götaland, västra Svealand och Jämtland. I norr mest soligt men vid landgränserna drar det in moln. Söndagen bjuder på en kall morgon med minusgrader i stora delar av landet efter en klar natt. På dagen mulnar det i så gott som hela landet. Längst i söder är däremot solchanserna goda och även om det i Östersjölandskapen troligen åter bjuds på regnskurar. Under helgen väntas temperaturen ligga på 5–10 grader i Götaland och Svealand, och i Norrland 0–5 grader, rapporterar meteorologen Mikael Sjöstrand.

Publicerad:
Nyhetsarkiv