Robin Söderling var i Lysekil sommaren 2014 för att lansera sin tennisboll och agera prisutdelare under BDO-Open på grusbanorna i Kyrkvik. Här tillsammans med Dag Jönsson, ordförande i Gullmaren CentreCourt. Arkivfoto: Lennart Hård

Söderling lägger racketet på hyllan

Dag Jönsson: ”Den bäste vi haft sedan Wilander och Edberg”

2015-12-23 Robin Söderling lägger av.
– Han är den bästa spelaren svensk tennis haft sedan Mats Wilander och Stefan Edberg, säger Dag Jönsson, ordförande i GCC.

Det kom kanske inte som någon chock, men runt lunchtid under onsdagen meddelade Robin Söderling att han sätter punkt för sin tenniskarriär.

– Under alla år har jag trott på att jag skulle kunna ta mig tillbaka till världstoppen i tennis, men nu har jag insett att jag inte kommer bli frisk nog att jag kommer kunna spela tennis på den nivå jag kräver av mig själv. Med den anledningen har jag beslutat att avsluta min karriär som professionell tennisspelare, säger Robin Söderling i ett pressmeddelande.

Fick körtelfeber

2011, några veckor före Swedish Open i Båstad, insjuknade Söderling i körtelfeber. Där och då insåg han inte allvaret. Han gjorde misstaget att fortsätta träna och tävla. Sedan dess har han kämpat för att bli hundra procent återställd.

Dag Jönsson är ordförande i Gullmaren CentreCourt, GCC, i Lysekil och han har sedan länge förstått att…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv