”Jag tog beslutet i går eftermiddag efter att ha blivit kallad till ett internt möte. Jag blev inte uppmanad att ställa min plats till förfogande som ordförande i socialnämnden, men jag kände det så. Politik är ett lagbygge och jag känner inte tillräckligt starkt stöd av mina egna lagkamrater”, säger socialnämndens ordförande Maria Forsberg, som lämnar samtliga politiska uppdrag i Lysekis kommun, men behåller sina uppdrag i Västra Götalandsregionen.

Socialnämndens ordförande pressades i fullmäktigedebatt

Oklart vilka transaktioner som sker mellan kooperativa Lysekils Vård- och Omsorgsbostäder och Riksbyggen

2016-11-25 Lysekils Vård- och Om­sorgsbostäder fakturerar kommunen miljontals kronor varje år, men det är oklart vilka transaktioner som sker mellan föreningen och Riksbyggen.
– Föreningen har inte betalat någonting till Riksbyggen, hävdade Maria Forsberg (S), ordförande i socialnämnden och ledamot i Lysekils Vård- och omsorgsbostäder.
Hon pressades hårt i en interpellationsdebatt i fullmäktige i torsdags kväll, men svaren på de viktigaste frågorna uteblev.

– Jag får säga att svaren från en person som är ordförande för en nämnd som ansvarar för mer än 350 miljoner av skattekollektivets pengar var skrämmande. Okunnigheten lyste igenom totalt. Det är nog första gången i historien i Lysekils kommunfullmäktige som en interpellation får tas om på grund av att den svarande inte kan besvara de frågor som ställs, säger oppositionsrådet Ronald Rombrant (Lysekilspartiet), som stod bakom frågorna i interpellationen.

Riksbyggen sköter administrationen

Riksbyggen sitter tillsammans med kommunen och representanter för de boende i Stånge­näshemmet och Lysekilshemmet i styrelsen för…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv