Skaftöhemmet Gullvivan kommer att hålla stängt året ut. Först i januari kan äldreboendet tidigast öppnas igen om personalsituationen kan lösas. Arkivbild: Margareta Anderberg

Socialchefen svarar på Lysekilspostens frågor om situationen för Gullvivan

Läget är oförändrat inför tisdagens möte i socialnämnden

2019-09-26 Stängningen av äldreboendet Gullvivan i Fiskebäckskil i maj månad tog både boende och anhöriga på sängen. De gamla tvångsflyttades till andra boenden och Skaftöborna har protesterat högljutt och krävt besked om när Gullvivan ska öppna igen.
Inför tisdagens möte i socialnämnden finns det inget som tyder på att Gullvivan kommer att kunna öppna före årsskiftet. Den främsta orsaken är sjukskrivningar och personalbrist.

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 99 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 69 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv