Vid Berga öster om Brastad finns ett svalltorn för råvattenledningen från Kärnsjön. På lång sikt kan det bli fråga om att dra en ny råvattenledning i ny sträckning. ”Vi kan konstatera att ledningen från Kärnsjön är i gott skick”, säger Susanne Malm, vd i LEVA i Lysekil.

Snart 50 år gamla vattenledningar från Kärnsjön ännu i gott skick

2019-09-13 Huvudvattenledningen med råvatten från Kärnsjön i Munkedal till Lysekil lades ned i början av 1970-talet. Inom ett par år är den 50 år gammal.
– Vi har gjort besiktningar av ledningen och kan konstatera att den är i gott skick, säger Susanne Malm, vd i LEVA i Lysekil.

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 99 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 69 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv