Hannah Hansson och Andrea Haukrogh är två duktiga pingistjejer som ofta möts både innanför och utanför pingishagen.

Snäll duell utan gnäll

Rivalerna känner varandra utan och innan

2014-12-01 Andrea Haukrogh och Hannah Hansson har mötts ofta.
Och länge.
De är fiender och kompisar på samma gång.
Andrea Haukrogh

Klubb: Munkedals BTK.
Bor: Bullaren.
Ålder: 14.
Sverigeranking: 17.

Det är semifinal i BT Munken, flickor 15. På var sin sida bordet står Andrea Haukrogh, Munkedals BTK och Hannah Hansson, Partille PK. I hagen närmast läktaren i Munkedals sporthall pågår långa, defensiva, tålmodiga bolldueller. Till slut vänder Andrea Haukrogh 0-2 till 3-2 i set. Ändå ler båda efteråt.

– Man tycker nästan synd om den andre när hon förlorar. Men det är alltid väldigt jämnt. I dag har vi vunnit var sin match, säger Hannah Hansson.

Känt varandra i fem år

Andrea Haukrogh och Hannah Hansson har en historia tillsammans. I dag är de 14 år, men de har mötts på turneringar otaliga gånger.

– Vi har känt varandra sedan vi var 8-9 år och umgås i hallen när vi inte spelar matcher. Vi pratar mest om pingis och skolan, säger Andrea Haukrogh.

Men det är inte enbart Hannah och Andrea som känner varandra väl, även deras föräldrar. Båda har rötter från norra Bohuslän och papporna Kenny Haukrogh och Jörgen Hansson känner varandra sedan 20 år tillbaka. De sitter ofta ihop på läktaren och följer tjejernas matcher.

– Det är alltid hårda bataljer när Andrea och Hannah möts. Jag tror att de är 50/50 i antalet segrar, säger Kenny Haukrogh.

Hannah Hansson

Klubb: Partille BTK
Bor: Göteborg
Ålder: 14.
Sverigeranking: 51

Publicerad:
Nyhetsarkiv