Smögens herrar lämnar division 5

Spelarbrist gör att laget börjar om i sjuan

2014-11-24 Smögens IF lämnar division 5 och börjar om i division 7.
– Efter att vi haft en kämpig säsong med problem att få ihop lag, som inneburit väldig variation i resultat, måste vi tänka till, säger ordförande Olle Persson.
Samarbetet med Kungshamns IF fortsätter dock och det ”nya” laget i division 7 kommer att heta Smögen/KIF U där U:et står för ”utvecklingslag”.

Efter att ha legat hjälplöst sist i stora delar av seriespelet så lyckades Smögen ändå till slut passera både Stångenäs 2 och Hamburgsund och därmed rädda nytt kontrakt. Men säsongen var tung på många sätt och föreningen gör nu bedömningen att spelarmaterialet inte räcker till för spel i division 5.

– Förslaget till Kungshamns IF är att vi drar oss ur nästa års division 5 och spelar i division 7 i stället. Vi försöker att uppmuntra våra juniorer till att se laget i lägsta serien som ”sitt” lag. Laget blir då ett komplement till övrig seniorverksamhet och överbryggar steget från junior till senior, säger Olle Persson.

Det var en del resultat som för Smögens del stack ut ordentligt under säsongen. Inte minst när man förlorade med 11-0 borta mot Stala/Myckleby för att sedan vinna med 7-0 på hemmaplan. Smögen har vid vissa tillfällen haft en stark uppställning, med flera spelare från Kungshamn i laget. Detta gjorde även att man satte käppar i hjulet för vissa topplag.

– Vi förstår andra lags irritation över våra resultat och vi kan bara beklaga detta, säger Olle Persson.

När man nu börjar om i division 7 så hoppas Smögen på att man kan fånga upp en del yngre killar, som annars hade slutat att spela fotboll.

– Som fotbollen i Bohuslän ser ut idag är det ett problem att det inte finns en juniorserie som fångar upp de ungdomar som inte är mogna för seniorspel. Samtidigt finns inte material till ett renodlat juniorlag. Vi hoppas även kunna få igång en del killar som gått på sparlåga. Samtidigt hoppas vi på att de som inte anser sig ha tid att satsa på division 4 med KIF väljer att spela i division 7. Vidare kommer KIF:s reserver och spelare från Bovall/Hunnebo att kunna delta som tidigare, säger Olle Persson.

Det blir, enligt Olle Persson, Svenshögen som får den vakanta platsen i division 5.

Publicerad:
Nyhetsarkiv