Smögen i gult gick om LAIK i slutet och klarade uppflyttning till division 4

Smögen klarade uppflyttning

Sent mål fixade oavgjort mot Kungshamn - LAIK slutade trea

2021-10-11 LAIK gjorde jobbet mot IFK Lane och Smögen blev klara för uppflyttning efter helgens matcher

För Smögen blev säsongavslutningen minst sagt dramatisk när man befäste andraplatsen i tabellen och därmed spelar i division 4 nästa säsong. Derbyt mot Kungshamn slutade 1-1, där Christoffer Persson kvitterade i den sista minuten efter en frispark från långt håll som seglade in bakom målvakten.

– Det var en match med mycket prestige och grabbarna var övertaggade. Jag tycker att vi var det spelförande laget i första halvlek men får inte in bollen när lägena kommer. I andra halvlek får vi inte igång spelet lika bra och de båda målvakterna gör supermatcher vilket var anledningen till att det bara slutade 1-1. Jag är inte nöjd med prestationen men som matchen blev så är det bättre än en förlust och vi gav publiken ett rafflande derby, säger Smögens tränare Niklas Werme.

För LAIK blev det en placering under Smögen och man kom till slut bara en poäng efter konkurrenten. Matchen mot IFK Lane slutade med en 3-0-seger och man fick avsluta säsongen på ett bra sätt.

– Det var skönt att åtminstone knipa tredjeplatsen. Vi gör vår bästa match för säsongen och för första gången spelar vi bra i 90 minuter. Vi skapar en del lägen och min tränarkollega Samuel Wolfbrandt gjorde två mål som anfallare, säger Rickard Karlsson.

Om säsongen säger Karlsson följande:

– Om man ska summera säsongen är det väl okej att komma trea men vi känner att vi skulle vunnit den här serien egentligen. Vi tar 13 av 15 poäng mot topp sex-lagen men tyvärr gör vi några bottennapp mot lag som är sämre och det känns lite surt. Sedan är det lite olyckligt att matcher inte avgörs på plan utan vid sidan om med WO och annat som blir avgörande i toppen men vi får skylla på oss själva att vi slarvade i vissa matcher. Nu bygger vi vidare och är förhoppningsvis ännu bättre nästa säsong.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv