Göran Hedberg och hans mannar får inte avsluta säsongen på det viset de hade velat. Istället har de nu blivit tvåor i kavaj. Arkivfoto: Lennart Hård

”Slutar tvåa på ett väldigt tråkigt sätt”

Hyveln lämnar walk over i sista matchen

2015-03-11 Allt var förberett för handbollsfest i Kronbergshallen.
Både LHK:s herrar och damer skulle spela sina sista hemmamatcher för säsongen, men en walk over från HP Hyveln gör att publiken går miste om halva festen.
– Det är dåligt och osportsligt att lämna WO i längsta bortamatchen för säsongen, säger LHK:s herrtränare Göran Hedberg.

Inför den sista omgången i herrarnas division 4 levde fortfarande spänningen. Sörhaga är klara vinnare sedan länge, men vem som skulle sluta tvåa var långt ifrån klart. LHK innehar just nu den platsen, men tredjeplacerade Ulricehamn hade chansen att gå förbi om LHK skulle tappa poäng mot Hyveln.

Den chansen är nu borta. LHK är klara som tvåor efter att Hyveln lämnat walk over. Hos Göran Hedberg finns det dock ingen glädje över sättet som säsongen avslutas på.

– Vi slutar tvåa på ett väldigt tråkigt sätt. Jag tycker det är dålig stil att lämna wo i sista matchen när vi har åkt runt på många bortamatcher utan avbytare och ändå kämpat på. Jag har hållit på med handboll i 42 år och aldrig lämnat walk over, säger han.

Extra olyckligt

För LHK:s del var det extra olyckligt att matchen mot Hyveln blev inställd.

– Vi har planerat för ett dubbelarrangemang, herrar och damer, och redan skickat ut mer än 200 inbjudningar till sponsorer och supportrar. Tyvärr blir det nu ingen herrmatch, men vi kommer naturligtvis att ha arrangemanget ändå. Förhoppningsvis kan vi få in någon annan programpunkt i stället, säger Iréne Franzén, allt i allo hos LHK.

Publicerad:
Nyhetsarkiv