Skrammel och lotteri för Världens Barn i Lysekil

2019-10-02 På lördag ska det skramlas in pengar för Världens Barn i Lysekils centrum. Senare på eftermiddagen, i Lysekils Bokhandel, kommer vinnarna av årets konstlotteri att presenteras.
Nytt för i år är också är en kampanj som riktat sig mot företagare och det sammantagna resultatet av alla insamlingar ska förhoppningsvis placera Lysekil högt upp på resultatlistan i Kommunkampen för Världens Barn.
Om Världens Barn

Riksinsamlingen världens barn genomförs av radiohjälpen i samarbete med 14 humanitära organisationer. Sedan starten 1997 har det samlats in över 1,4 miljarder kronor för att förändra barns livsvillkor i världen. kampanjen.
Mellan klockan 11.00 och 14.00 sker den stora insamlingen för Världens Barn i Lysekils centrum med bössor och banderoller. Insamlingen utgår från Havsbadsparken kl.11.00.
14.00 är det dragning av konstlotteriet med priser som i år är skänkta av fotografer. Fram till dess går det att köpa lotter.
Fotograferna vars bilder du kan vinna är: Ewa Tjernqvist, Ingrid Sandberg, Lasse Nyfjäll, och Patrik Eld.

Då var det dags igen för insamlingskampanjen Världens Barn. På lördag kommer Gunilla Olofsson, Gun Dahl, Carina Forsström, Gunilla Olausson Åhman, Malin Möller och Lena Frimodig Hägglund, att skramla med bössorna. Om fler är sugna att hjälpa till så är det bara att kontakta Lena, som är samordnare för gruppen.
Parallellt med insamlingen i staden har ett konstlotteri rullat och finns det lotter kvar kommer de att gå åt på lördag. Senare på eftermiddagen blir det stor lottdragning i Lysekils Bokhandel. Det är tredje året för konstlotteriet, som brukar dra in stora pengar till Världens Barn. Varje lott kostar hundra kronor och pengarna går oavkortat till Radiohjälpens insamling.

En succé

– I år är det fotografer som skänkt sina alster till lotteriet. Det är tredje året vi kör konstlotteriet, som varit en succé och dragit in lika mycket pengar som insamlingen. Nytt för i år har vi också en Världens Barn-kampanj som riktar sig mot företagare. Det är Lina Skarp på Julias och Helén Lycke på Lyckes Smycke & Present, som hållit i den insamlingen och sporrat andra företagare att bidra till Kommunkampen, berättar Lena.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv