Årets segrare ”The vicar and his friends” lyfter bucklan. Foto: Privat

Skrällseger när Herden och Hans vänner till slut fick lyfta bucklan

Lussebandyn i Lysekil – ett alternativt Luciafirande för ungdomar

2014-12-15 Herden och hans vänner.
Där har vi det svenska namnet på årets segrare i Lussebandyn 2015.
Matchhjälte i finalen blev, som sig bör i ett lag med den titeln, kyrkoherde Hans Wolfbrandt, som gjorde det avgörande 2-1 målet.

Fredagens Lussebandy Slim, som den heter sedan flytten från Kronbergshallen till Gamla idrottshallen, fick en oväntad segrare.

– Ja, det blev en riktig skrällseger. ”The vicar and his friends” överraskade nog alla, inklusive mig, när dem tog hem hela turneringen. Men de var ett kämpande lag som aldrig gav upp, helt klart värdiga mästare, säger cupgeneralen Johannes Jönsson.

I finalen besegrades ”ÖA”, ett innebandygäng från Skaftö, och ett par timmar efter midnatt kunde bucklan höjas i luften. Dessförinnan hade Gamla idrottshallen gått igenom både gruppspel och slutspel inför läktare fyllda till bredden.

– Det blev precis så bra som vi hade hoppats på. Ett alternativt Luciafirande som verkade väldigt uppskattat, säger Johannes Jönsson.

Men det handlade inte bara om att vara bäst. Det fanns flera priser att slåss om denna kväll. ”Team GCC” fick pris för bästa laganda. ”Korta byten Sarg ut” kammade hem priset för bästa lagnamn och i kategorin för bästa utklädnad hamnade ”Flamingos” i topp.

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv