
Kockeleverna Raiwin Suksaad, Punyawee Sivadechjaroenwong och Moa El Dana. Till höger Magnus Kähkönen, som är kökschef på Bella Gästis i Hunnbostrand.
Foto: Gabriel Berndtsson
Skolan och arbetslivet i symbios – säkrar jobb och matupplevelser
2023-04-24 +Kockutbildningen i Lysekil fick besök av gästkockar på Bella Gästis i Hunnebostrand.
Lärorikt och inspirerande, tyckte eleverna. Samarbetet mellan skolan och restaurangbranschen är oerhört viktig, med utbildning som genererar jobb och krögarna kan rekrytera duktig personal.
– Jag är taggad och vill lära mig mycket nytt. Idag finns alla möjligheter till att bli inspirerad, säger Moa El Dana, som går första terminen på kockskolan.
Lärorikt och inspirerande, tyckte eleverna. Samarbetet mellan skolan och restaurangbranschen är oerhört viktig, med utbildning som genererar jobb och krögarna kan rekrytera duktig personal.
– Jag är taggad och vill lära mig mycket nytt. Idag finns alla möjligheter till att bli inspirerad, säger Moa El Dana, som går första terminen på kockskolan.
För att läsa mer – teckna en digital prenumeration via Klarna Du också!
Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
Annons