Foto: Pixabay

Räddningstjänsten uppmanar allmänheten att vara på tårna

Fick rycka ut för att släcka skogsbrand i Håby under tisdagen

2018-07-18 Under tisdagskvällen larmades räddningstjänsten till en skogsbrand i Håby. Ett drygt hektar stort område brann, men räddningstjänsten kunde ganska så snabbt ringa in branden och släcka den. Trots den svåra torkan har Bohuslän klarat sig undan större bränder i sommar. Men det gäller att vara på tårna.
– Det gäller det att ha sinnena med sig. Känner man röklukt ska man ta det på allvar och gärna försöka kolla om man kan spåra källan själv. Det är alltid bra att ha så mycket information som möjligt innan man larmar SOS. Då får vi en bättre start på vår insats, säger Mikael Gard, insatsledare hos räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv