Kenneth Karlsson, Skaftö HC, kämpar i motvind med spolningen av Skaftörinken. ”Det krävs mycket vatten och bensinpumpen vi har ger inte alls den kapaciteten som vi får ut genom brandposten, påpekar Kenneth.

Skaftö HC spolar i motvind

Leva i Lysekil har strypt vattentillförseln

2016-01-14 I dagarna har spolning av den populära hockeyrinken på Skaftö kommit igång. Det är ett stort arbete som läggs ned för att få upp en is och enbart med ideella krafter. Men Skaftö HC som ombesörjer rinken jobbar i motvind och är, sedan Leva i Lysekil plomberat alla brandposter i kommunen, hänvisade till ett intilliggande dike.
– Ja, vi är inte säkra på att det kommer fungera, vi får hoppas att vattnet räcker till och att pumpen håller, säger Kenneth Karlsson, Skaftö HC.

De ideella krafter som jobbar med isen har kämpat för sin brandpost, de har talat med Leva, med politiker och tjänstemän, men kommunen och Leva viker sig inte. Här är det tvärstopp.

Sju gånger svårare

– Vi kämpar på men det är sju gånger svårare att få upp en is på det här sättet, det är mycket meckande och tar mycket längre tid. Det blir inte samma flöde, det blir inte den mängden vatten när vi pumpar så här. Inte med den utrustningen vi har. Sedan regnade det mycket ifjol men hur ser det exempelvis ut nästa år? Då kanske det inte finns tillräckligt med vatten i diket, menar Kenneth.

Det tar cirka fem dagar att bygga upp en is. De är fem personer som kämpar hårt…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv