Skadegörelse mot Lysekils socialkontor – tiotal hål i fönsterruta

2020-02-12 Uppemot elva hål i en av socialkontorets fönsterrutor. Den upptäckten gjordes av personalen under tisdagen, som anmält händelsen till polisen.

Skadegörelsen är polisanmäld, och enligt polisens uppfattning ska någon ha krossat rutan med ett luftskjutvapen, det var P4 Väst först att rapportera om. Marianne Sandsten, på socialförvaltningen i Lysekil, berättar att de inte varit med om någon liknande händelse innan.

– Händelsen uppdagades under tisdagen. Vi trodde först att det rörde sig om krosskador och kontaktade polisen, säger Sandsten.

Det var det yttersta lagret av det dubbellagrade fönstret som krossats, annars hade larmet gått berättar Marianne Sandsten. Polisen har rubricerat händelsen som skadegörelse.

– Polisen har varit här i dag och undersökt skadorna. Det är oklart när detta har inträffat, men troligtvis under de senaste dagarna. De trodde att hålen orsakats av någon typ av luftskjutvapen, säger Sandsten.

”Omöjligt att veta”

Kommunpolis Dan Carlsson berättar för Lysekilsposten att man inte kunnat säkra material från platsen.

– Det finns inget som vi kan skicka in för analys, därför kan man inte säga vilken typ av utskjutningsanordning som orsakat skadorna. Det kan röra sig om alltifrån luftvapen till slangbella eller blåsrör. Vi har varken hittat kulor eller sten, så det är omöjligt att veta vad som orsakat detta, säger Carlsson som också menar att det är svårt att gå vidare med händelsen i nuläget:

–Vi kommer att ha skärpt uppmärksamhet för den här typen av brott.

Förebyggande åtgärder

Trots händelsen berättar Marianne Sandsten att personalen mår bra och inte känner sig hotade efter det som inträffat. Hon menar att företeelsen är att betrakta som enskild.

–Vi kommer nu att samla ihop oss och prata om det som skett. Vi kommer att flytta på en del handläggare som sitter på bottenplan, det är viktigt att alla känner sig trygga, säger hon.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv