Den här flintastenen påträffades vid grävning för ett bygge av sommarstuga i Träleberg på 1960-talet. En paleontolog på Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm berättar att det rör sig om en sjöborre som blivit fossil i flinta. Åldern uppskattas till mellan 60 och 80 miljoner år. Foto: Privat

Sjöborre blev fossil i hav som täckte Danmark för 60-80 miljoner år sedan

Flintan fördes med is till Träleberg – upptäckt vid grävning på 1960-talet

2019-02-20 En sjöborre som levde för 60 till 80 miljoner år sedan i ett hav som täckte Danmark. Det påträffade man vid grävning för en sommarstuga vid Träleberg på 1960-talet.
Fossilen visades nyligen för Reine Nygren som bad LP kolla upp fyndet...

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Andersson, thomas@lysekilsposten.se0523-667084
Annons
Nyhetsarkiv