Sixten hittade skelettdelar i kompost – på Skaftö

2015-08-04 Sjuårige Sixten Holgersson hittade kvarlevor av en människa när han letade efter golfbollar. Delar av lårben, höftben och överdelen av en käke låg i en kompost vid Skaftö golfbana, rapporterar Bohusläningen.

Det var i en kompost nära Skaftö golfbana – intill kyrkogården – som sjuårige Sixten Holgersson hittade skelettdelarna. Han var ute och letade efter golfbollar när han plötsligt gjorde skelettfyndet.

Familjen Holgersson från Lund är på semester på Skaftö denna sommar. Johan Holgersson, pappa till Sixten, säger till Bohusläningen att han är chockad över fyndet.
– Jag tycker verkligen att detta är makabert, säger han.
Han berättar att det har tagit tid för familjen att smälta upptäckten.
– Den fråga jag ställer mig är om man får lov att göra på det här sättet. Jag är glad över att jag själv inte har någon anhörig som begravts på kyrkogården nära golfbanan.
Martin Brodén, kyrkovaktmästare på Skaftö, berättar att det kan hända att kvarlevor från människor följer med när man gräver en ny grav.

– Men det är inte något som jag sett själv, säger han till tidningen.
Polisen har inte fått någon information om skelettfyndet på Skaftö. Pia Wignell, inre befäl, säger till Bohusläningen att det kan bli aktuellt att skicka fyndet på en analys.
– Det skulle kunna vara en brottsplats, det vet man ju inte.

Anna-Maria Holmgren
anna-maria@lysekilsposten.se
0523- 66 70 88

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv