Sista helgen med lokal fotboll

Nu ska det avgöras på flera håll

2021-10-08 Trots att Smögen missade chansen att nå uppflyttning i senaste omgången har de fortfarande en match kvar och laget har allt i egna händer.

Olle Persson är ordförande i Smögens IF och berättar om känslan i klubben inför årets sista match, derbyt mot Kungshamn.
– Vi tränar på och ser fram emot ett klassiskt derby på söndag. Alla i båda klubbarna vet att det alltid kittlar lite extra att mötas. Sedan gör ju den spännande avslutningen av serien det lite extra kryddat. Inspirerande skulle jag säga.

Hur var din känsla efter matchen mot Lane?
– Både bra och dålig. Utifrån antalet chanser i matchen skulle vi nog vunnit. Sedan var jag stolt över laget då det var en mycket sevärd match med högt tempo och bra spel från båda lagen vilket den stora publiken visade sin uppskattning för.

Tolv år sedan sist

År 2009 var senaste gången laget spelade i division 4, nu ligger vägen öppen för att det blir spel i samma serie 2022. Som tabellen ser ut blir det uppflyttning om Smögen bärgar tre poäng mot Kungshamn men det kan gå vägen om man inte vinner, men då måste Lane tappa poäng. LAIK har 15 mål upp till samma målskillnad som Smögen och tre poäng färre, så att blanda in dem kan vara lite väl ambitiöst.
Att Stenungsund Lag 2 inte får spela i en högre division än femman gör att Smögen flyttas upp om de hamnar på en andraplats. Men, laget kan fortfarande vinna serien.

Är det något du lägger någon värdering i? Att gå upp som etta och inte ”bara” för att Stenungsund inte får gå upp?
– 2009 gick vi upp som 2:a och det var ju väldigt kul men man vill ju givetvis helst vinna en serie, menar Olle Persson.
Vad hade det betytt, för dig personligen men även för klubben att bli uppflyttade?
–Det är inte många gånger i en karriär som man vinner en serie eller går upp. Jag unnar killarna känslan och chansen de får till helgen. Det är 12 år sedan vi spelade i 4:an. Det blev tyvärr bara en säsong då så det vore spännande att testa igen. Det blir i så fall en utmaning för föreningen som skulle vara spännande. Sen hoppas på storpublik på söndag som en trevlig inramning. 120 personer senast kommer nog att slås, avslutar Persson.

I samma serie kan LAIK knipa en tredjeplats samtidigt som Kungshamn kan klättra några placering högre än sin nuvarande sjätteplats. Säkert är i alla fall att laget inte kan komma sämre än sexa, något som får ses som en bra placering med tanke på förutsättningarna och den dåliga starten i början på hösten.
Stångenäs/Lysekil damlag har precis som serieledaren Viken två matcher kvar och det kan bli dramatik i lagens sista matcher beroende på helgens resultat. Målskillnaden är för stor att komma ikapp men tappar Viken poäng har SAIS/LAIK ett drömläge att vinna serien.

 

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv