Enligt uppgifter till Lysekilsposten ser IK Oddevold Andreas ”Silas” Samuelsson som ersättaren till Erik Dahlin, som är på väg till IFK Göteborg. Från huvudpersonen själv är det locket på. ”Jag har egentligen inget att berätta i dagsläget, säger den förre SAIS-målvakten”. Arkivfoto: Lennart Hård

”Silas” lämnar SAIS

Tungt avbräck när målvakten går till Uddevalla

2014-12-15 En av Stångenäs absoluta nyckelspelare, målvakten Andreas ”Silas” Samuelsson, lämnar Stångenäs och spelar nästa år med IFK Uddevalla i division 2.
– Motivationsmässigt tror jag att det är ett bra beslut, även om det inte var helt enkelt. Jag har trivts väldigt bra i SAIS.

I fyra säsonger har ”Silas” varit det självklara valet mellan stolparna. Men nu får Stångenäs, som ramlade ner i fyran, klara sig utan sin klassmålvakt. Han har inte ångrat flytten från Ljungskile för fyra år sedan, men ändå känner han att det nu var läge att byta klubb.

– Att vi ramlade ner spelar naturligtvis roll i mitt val att lämna, men jag hade kanske valt att gå även om vi hade varit kvar i trean.

Jagat namn

Andreas Samuelsson har i flera år varit ett jagat namn bland de bästa klubbarna i Fyrbodal.
– Det var först nu som jag tycker att det passade bra. Jag vill inte spela på en lägre nivå samtidigt som jag känner att jag behöver en ny utmaning. För mig är IFK Uddevalla en bra lösning, både civilt och jobbmässigt.

Många derbyn

”Silas” tror på en rolig säsong när han nu hamnar i samma lag som förre lagkompisen i SAIS, Daniel ”Wille” Wilhelmsson.

– Helt klart är detta en nytändning för mig och det blir en serie med många roliga derbymatcher, inte minst mot Grebbestad. Det är alltid svårt att lämna en klubb som Stångenäs, med så många goa gubbar. Men beslutet är taget och när jag nu har bestämt mig så känns det bra.

Book har lämnat

Sedan tidigare har även Magnus Book lämnat SAIS, då han har valt att skriva på för Svane.
Andreas Samuelsson har inte skrivit på några papper ännu men har gjort en muntlig överenskommelse med IFK Uddevalla.

I SAIS är det nu 18-årige målvakten Viktor Andersson som står på tur.

– Viktor är en väldigt duktig målvakt och har bland annat varit med i distriktslaget. Men vi vill inte lägga all press på Viktor utan kommer även att titta efter andra alternativ som ersättare för ”Silas”, säger Andreas Ström, spelarförhandlare i Stångenäs.

Publicerad:
Nyhetsarkiv