Äntligen får vi se publik på läktarna igen. Foto: Pixabay

Signerat Bennemyr

Äntligen får vi se publik på läktarna igen

2021-06-05 Efter ett år fyllt av matcher utan någon publik kan vi äntligen se fram emot sport med ljud från läktarhåll igen.
För sedan i tisdags så är det äntligen tillåtet med publik på matcher. 500 pers om det finns anvisade sittplatser och 100 om det inte finns. Det betyder att när Lysekils AIK på lördag spelar sin första träningsmatch för säsongen så kan de göra det inför 100 hungrande lysekilare.

Jag ska absolut inte gnälla, även om pandemin har satt stopp för väldigt många så har jag i praktiken alltid varit välkommen till arenorna i mitt ämbete som sportjournalist.
Nu får vi bara hoppas att det fortsätter på samma sätt, att vi går mot en avveckling av alla restriktioner och att vi snart kan börja leva ordentligt igen.

Tänk att få trängas i ett hav av folk på läktare, ­precis som tidigare
Nästa vecka skulle en av årets personliga höjdpunkter ägt rum nere i Sölvesborg. Sweden Rock Festival, men på grund av pandemin så går det inte att släppa in de dryga 30 000 personerna som brukar vara på plats. Så jag får hålla mig till tåls ytterligare ett år. Det trodde jag inte för ett år sedan när pandemin fortfarande var i sin linda att det skulle dröja över ett år innan vi såg ett ljus i tunneln.
Men nu börjar vi ändå skönja ljuset och det ska bli så extremt skönt när det här väl är över och vi kan trängas med folk på konserter och idrottsevenemang igen. Som jag längtar.

Sicket fiasko vi bjöds på
Sen måste vi väl ta upp Sveriges monumentala fiasko i hockey-VM. Två kostsamma förluster i inledningen av turneringen mot länder vi aldrig förlorat mot i VM-sammanhang innan i Danmark och Belarus.
Efter det spottade laget upp sig och gjorde betydligt bättre insatser, vilket tyder på någon form av underskattning av motstånd, alternativt oerhört dålig scoutning av motståndet. Att Sverige missar slutspel och blir sämre än åtta för första gången sedan 1937 säger ganska mycket.
Några spelare slet, men de var alldeles för få. Adam Reideborn i kassen gjorde vad han skulle och lite till, kedjan med Max Friberg, Jesper Frödén och Andreas Wingerli var genomgående bäst, när väl Frödén fick chansen att spela, han var petad de första två matcherna.

Tur att EM börjar snart
Om ett halvår börjar OS, då krävs det att lagledningen gjort scoutningen av motståndarna på rätt sätt annars kan det bli ytterligare ett debacle och får inte Johan Garpenlöv kicken efter ytterligare ett fiasko så krävs det förmodligen ett omtag på hela hockeyförbundet.
Ett mer glädjande ämne är att den lokala fotbollen drar igång med träningsmatcher nu och om mindre än två veckor startar fotbolls-EM. Vilka tar guldet i år? Hjärtat säger givetvis Sverige men en mer rimlig gissning är Frankrike eller England.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv