Signerat Bennemyr

Vågar man ens hoppas på publik den här gången?

2021-05-07 Regeringen har gått ut och sagt att det kan bli 500 åskådare på idrottsevenemang från och med den 17de maj, det är om mindre än två veckor.

Problemet för mig är inte att smittspridningen i sig är hög, det är att regeringen och dess samarbetspartier fortsätter komma med tvetydiga besked.
Alla minns vi förra sommaren när det pratades om att öppna upp för publik. Då var beskedet 50 personer, sedan 300 på vissa ställen och sedan ned till 8.
Nu ska vi alltså tro att det ska tillåtas 500 personer på läktarna om knappt två veckor?
500 personer på Nationalarenan Friends Arena är naturligtvis inget problem, arenan sväljer 50 000 sittande i publik, så det borde absolut inte vara någon risk för smittspridning där.
Men det jag personligen tycker är fel är att publiktaket inte ska maximeras till ett visst tal, jag anser att en % på kapacitet hade varit väldigt mycket mer rimligt. Som sagt, Friends Arena i Solna tar in 50 000 sittande, medan en arena som Varberg Energi Arena tar in maximalt 4 500 personer. Rätt stor skillnad som visar på hur skevt det är att sätta ett maxtak på antal åskådare..

”Sverige borde ha en ­renodlad idrottsminister”
Men man borde väl inte bli speciellt förvånad när vi inte ens har en idrottsminister i landet.
Istället har Sverige en kultur och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna…
Lyssna själva på den titeln, Sverige sägs vara ett land där vi värnar om idrotten och våra idrottare. Om så är fallet borde vi naturligtvis ha en minister som enbart har med idrotten att göra.
Men vem vet, efter valet den 11e september 2022 kanske det blir ändring på det.
Som de flesta redan förstått så röstar jag inte på den sittande regeringen. Har aldrig gjort och kommer heller aldrig göra men det är inget för denna krönika. Folk får tycka och tänka vad de vill och rösta på det de känner sig bekväma med i mina ögon.
Men fram till dess hoppas jag att vi faktiskt får se publik på läktarna inom en snar framtid, även om jag inte tror på att det blir under maj månad. Jag skulle snarare gissa på augusti eller september när en majoritet av den vuxna befolkningen förhoppningsvis är vaccinerade.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv