Signerat Bennemyr

En efterlängtad ­comeback av Zlatan i förbundskapten Janne Anderssons blå-gult

2021-03-25 Ikväll händer det. Efter fem års frånvaro kliver han in på Friends Arena på nytt.

Zlatan Ibrahimovic tillbaka i landslaget, efter fem års frånvaro och ett besked om att det var färdigspelat i landslaget efter EM 2016.
Men nu, mot Georgien ikväll torsdag och mot Kosovo på söndag kliver han tillbaka in i rampljuset och vem har inte tänkt tanken på att få tillbaka den bästa anfallaren vi någonsin haft?
Jag vet att jag gjort det, även om jag inte vågade tro på det förrän efter den senaste Guldbollen då han själv meddelade att han ville spela i landslaget på nytt.

Ett unikum i elitidrottens värld
Zlatan Ibrahimovic är ett unikum inom fotbollen. Han har hunnit bli 39 år gammal men håller fortfarande extremt hög klass. Anfallaren har dunkat in 15 mål den här säsongen i Serie A. En serie som rankas topp fem, i världen.
Att han alltid varit en speciell person har alla koll på men att han faktiskt skulle vara ödmjuk på en presskonferens var det nog inte många som trodde på förhand.
Men Zlatan satt där i måndags, bredvid förbundskapten Janne Andersson och berättade om att han inte var här för att återta lagkaptensbindeln eller vara den som skulle bära laget.
– Jag är en pusselbit i det här landslaget och om alla i laget springer, då springer jag, sa Zlatan Ibrahimovic ödmjukt.
Så sent som i söndags gjorde han sitt 15de ligamål för Milan den här säsongen. Under torsdagskvällen har han chans att göra sitt 63de mål i en tävlingsmatch för Sverige.
Jakten på ett VM börjar på torsdag kväll och i sommar kan Zlatan kröna sin karriär med en jakt på ett EM-guld.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv