Signerat Bennemyr

Hösten har gjort sitt intåg

2019-09-07 Augusti månad har blivit september och vi har officiellt lämnat sommaren bakom oss. En sommar som inte bjöd på lika strålande väder som 2018 men vi hade åtminstone några veckor med solsken i vårt avlånga land.

Med höstens intåg så är det startskottet för hockeysäsongen och det är även dags att avsluta fotbollssäsongerna här i Sverige.
I Allsvenskan är det fortfarande ett tätt race om var guldet ska hamna och det lär inte avgöras förrän i slutskedet av säsongen. Kanske rent av i sista omgången.
När det kommer till den lokala fotbollen så ligger Svarteborgs damer på tredje plats i division tre och kommer inte kliva upp i trean den här säsongen heller, överlägsna Ljungskile tar den platsen.
På herrsidan däremot så talar allt för att Svarteborg kommer få fira med guldhattar i slutet av säsongen, åtta poäng ned till trean Hedekas (tvåan IFK Lane 2 får inte gå upp i och med att A-laget spelar i femman) med tre matcher kvar att spela och SFK kan säkra avancemanget till femman borta mot just Lane 2 den 14:de september.
I femman ligger Bovall-Hunnebo lite halvpyrt till, laget är trea från slutet efter att Hamburgsund-Grebbestad dragit sig ur serien men har bara två poäng upp till IFK Lane. Det ska bli spännande att se om Bovall-Hunnebo klarar att avsluta snyggt och i så fall kanske även hänger kvar i femman.
Smögen gick fram som tåget i början av säsongen men har ramlat ned till femteplats i serien. Kontraktet är dock inte i fara för laget och de kommer få lira i femman även kommande säsong.

Tät kamp i fyran

Tittar vi ett snäpp uppåt i seriesystemet så ligger Lysekils AIK riktigt illa till för nedflyttning till division fem, laget har inte haft speciellt mycket kontinuitet under säsongen och det kan straffa sig till slut. Med fem omgångar kvar har laget fem poäng upp till IK Svane som ligger fyra från slutet men bara en poäng ned till Stala IF som jagar bakom.
I toppen av tabellen är det sex lag inom sju poäng som slåss om seriesegern och kvalplatsen uppåt. Både Kungshamn och Munkedal ligger där uppe i toppen, tvåa respektive fyra, och det kommer bli en ruggigt häftig avslutning på säsongen för lagen. Går något av topplagen rent sista matcherna så kan de mycket väl få fira serieseger i början av oktober månad.
I damernas division fyra så toppar Bovall-Hunnebo serien och har skaffat sig ett bra utgångsläge inför de avslutande omgångarna, laget står på samma poäng som IK Rössös U-lag men har chansen under lördagen att hänga av dem. Tredje laget i serien är H.E.F. Valbo som ligger fem poäng efter tätduon.

Alexander Isak – vilken ­exceptionell talang

När vi ändå pratar fotboll så går det väl inte undvika att prata om Alexander Isak och landslaget. Under torsdagskvällen behövde laget drygt tjugo minuter för att punktera tillställningen mot Färöarna och Alexander Isak gjorde två mål på tre minuter. Vilken talang han är, Alexander Isak. Kul också för undertecknad som är inbiten AIK:are att tre av de fyra svenska målen gjordes av just tidigare AIK-spelare. Två på Isak, ett av Robin Quaison. Båda framspelade av Sebastian Larsson.
Under söndagen väntar ett tuffare motstånd när laget tar emot Norge på Friends Arena och det krävs mer eller mindre seger om Sverige ska vara topp två i den kvalgruppen de hamnat i.

Hockeyn startar upp

När det kommer till den lokala hockeyn så har både Lysekils Hockey Viking och Munkedals BK börjat spela matcher, Viking spelar sin andra på söndag och Munkedal spelar sin tredje träningsmatch under fredagskvällen.
Två lag med förväntningar på sig inför säsongen, Munkedal gick hela vägen till kvalserien förra säsongen och får således press på sig att försöka upprepa den bedriften.
Lysekils Hockey Viking har ett på pappret intressant lag inför säsongen och av det jag sett av nyförvärven så kommer det vara ett bättre Viking den här säsongen än det var förra året. Nyförvärven har visat potential under träningar och det kommer gå undan när Viking spelar hockey i vinter.
Under nästa vecka börjar för övrigt LP:s genomgång av samtliga lag i serien.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv