Signerat Bennemyr

SM-Guld till Frölunda - Tack vare Skövde IK

2019-05-05 Den svenska hockeysäsongen är till ända. Efter att Frölunda vunnit match sex i Globen under torsdagskvällen kunde så Raoul Le Mat-pokalen delas ut till Sveriges bästa hockeylag.

Bästa spelaren i matchserien mellan Frölunda och Djurgården var med viss partiskhet, Max Friberg.
Snacka om att vara bäst när det gäller och en extrem lagspelare.
Sju mål och 15 assist i grundserien följdes upp av åtta mål och åtta assist på de 16 slutspelsmatcherna. Under de avslutande sex matcherna, de mot Djurgården stod han för fyra mål och fyra assist, snacka om att vara bäst när det gällde som mest.
För någon som är från Skövde så blir man oerhört stolt över vad en klubb som Skövde IK får fram i talangväg, för även om Frölunda vann SM-Guldet så fanns det två spelare på isen som spelat i Skövde IK tidigare, dels Max Friberg naturligtvis, som för övrigt gjorde debut i Skövdes A-lag som 16-åring i Sveriges tredje högsta liga. Men också Falköpingskillen Viktor Ekbom. Även han kom upp via Skövde IK:s juniorlag innan karriären gick vidare i Linköping, för att sedan hamna i Finland, Tyskland och Örebro innan det blev Frölunda till den här säsongen.

Framtiden ser ljus ut för Frölunda
I Frölundas juniorlag finns det också en spelare från min gamla hemstad, Jesper Emanuelsson som spelade fyra matcher i SHL den här säsongen. I samma juniorlag finns Lysekilssonen Isac Andersson som var med och tog Sveriges första guld i U18-VM förra helgen. Isac spås en lysande framtid och det ska bli spännande att se när han kommer upp i A-laget, det kanske inte blir den kommande säsongen, men utvecklas han tillräckligt mycket så finns absolut chansen att han får chansen i Frölundas A-lag om inte allt för lång framtid.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv