Seabased får ny huvudägare

Planerar flytta huvudkontoret till Lysekil

2016-03-31 Vågkraftföretaget Seabased får ny norsk huvudägare. En nordisk energigrupp med fokus på vågenergi till havs bildas nu genom företaget Seabased Holding AS i Norge.
Den nya huvudägaren kommer initialt att investera 10 miljoner dollar i Seabased under 2016.
I samband med att företaget får nya huvudägare finns också planer på att flytta huvudkontoret för Seabased från Uppsala till Lysekil.

Det nya företaget, Seabased Holding AS (Shas), köper drygt 1,2 miljoner preferensaktier i Seabased AB från Leijon Engineering AB, Sverige. De aktier som förvärvats av Shas representerar 50,25 procent av rösterna i Seabased AB.
De nya huvudägarna kommer att investera 10 miljoner dollar i Seabased AB under 2016, var-av 6 miljoner under första halvåret.

Shas kommer också aktivt att verka för att norsk offshore-kunskap kommer till nytta för Seabased. Den nya huvudägaren kommer dessutom, enligt det pressmeddelande som gick ut på onsdagen, att ta in de finansiella resurser som krävs för att förvärva lämpliga företag inom sektorn ”Ocean Energy Renewable”.

– Vi är mycket glada över att vara en del av ett tillväxtföretag i kommersialiseringsfasen med teknik från Uppsala universitet, och med produktionsanläggning i Lysekil. Bakgrunden till sam-arbetet är en gemensam vision att utveckla företaget och industri inom Skandinavien och säkra att produktion och utveckling kommer att bli kvar i Lysekil, säger Øivind Magnussen, ordförande i styrelsen för Seabased Holding AS.

Han fortsätter:
– I samband med detta tittar vi också på att flytta huvudkontoret för Seabased från Uppsala till Lysekil…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv