Spelande tränaren Markus ”Micro” Johansson var trots segern inte helt nöjd med Vikings insats. ”Vi har svårt mot de sämre lagen eftersom vi inte är vana att föra matcher. Vi är mer ett förstörande lag som ligger på kontring”, säger han.

Säsongens första seger för Viking

”Åtta mål framåt bra – men oacceptabelt att släppa in fem mål mot dessa gubbar”

2015-11-02 Viking tog säsongens första seger under söndagen när KB Knights kom på besök.
Likaläge inför sista perioden slutade med en tremålsseger för hemmalaget.

Innan matchen var känslan att Viking skulle ha mer än goda chanser att ta säsongens första vinst. Lysekilslaget hade motståndarna bakom sig i tabellen, och KB hade i matchen innan förnedrats av Stenungsund med 18-0.

Fem minuter in i första perioden såg det ut som att Viking skulle sopa banan med knektarna från Kungälv. Fredrik Hedlund hade då satt 1-0 och Evgeniy Krutov hade krutat in 2-0 från blålinjen. KB hade inte sett skymten till eget spel och knappt fått låna pucken.

Reducerade och kvitterade

Med 9.50 på klockan kom gästernas reducering, från ingenstans. Thim Segvall kom loss med två försvarare i ryggen och trots att pucken studsade lyckades han på något sätt ”feppla” in 2-1 i krysset.

Fem minuter senare kom även kvitteringen efter nonchalant Vikingförsvar. Pucken tog i sargen bakom mål och studsade tillbaka ut på isen. Pucken låg fri, men ingen hemmaspelare plockade upp den och istället kunde KB kvittera från dålig vinkel.

Publicerad: Uppdaterad: