Hedvig Olsson, Svea Olsson och Niklas Ottoson.

Sång, musik och lekar lockade många till Bro församlingshem

2022-01-03 Trots ett busväder med snö och halka kom ett 35-tal till en gemytlig samvaro i Bro Församlingshem. Förutom en trevlig samvaro bjöds de församlade på en avancerad underhållning med sång musik och gamla jullekar.

Det var Gunborg Gustavsson Lännestad som tagit initiativet till att ha en efterjulsträff i församlingshemmet.
Många av de församlade uttryckte under kvällen sin glädje och beundran till Gunborg för allt hon ordnat.
Kvällen inleddes med musikunderhållning, där Niklas Ottosson på piano framförde ett flertal avancerade musikstycken aktuella för julen men även ett flertal odödliga psalmer som speglar julens högtid. Både barn och barnbarn till Gunborg deltog tillsammans med Niklas till att förhöja stämningen med olika musikaliska framträdanden.
Efter kaffe med tilltugg var det dags att röra på sig, Gunborg satte fram en kruka med en Enbuske i, sedan blev det en klassisk sånglek som används för både jul och midsommarfirande ”Så går vi runt en enebärabuske” , en vandring där man genomför många moment med det som man arbetar med under veckan, det ger en bra gymnastik för kroppen.

Församlingsherden
avböjde medverkan
Sedan var det dags att avsluta kvällen med en aftonbön.
Gunborg Gustavsson informerade om att församlingsherden Johannes Westberg hade avböjt att medverka, detta löstes genom att tidigare församlingsherden Lennart Nilsson utförde uppdraget.
Lennart läste julevangeliet och höll därefter en målande predikan över de olika händelser som inträffade i samband med jesusbarnets födelse, därefter avslutades kvällen med psalm 112.

Tage Larsson

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv