Sämsta företagsklimatet i hela Västra Götaland

Lysekil halkar ned till plats 283 av Sveriges 290 kommuner

2016-09-21 Lysekil har halkat ned i Sveriges bottenträset när det gäller företagsklimatet.
I Svenskt Näringslivs årliga rankingtabell hamnar Lysekil på plats 283, vilket är den sämsta placeringen i hela Västra Götaland.

I Fyrbodal toppas listan även i år av Dals-Ed när Svenskt Näringslivs släpper sin ranking av företagsklimatet. Dals-Ed hamnar på plats 75 av Sveriges 290 kommuner.
– Dals-Ed har bäst företagsklimat i Fyrbodal. Det beror bland annat på ett målmedvetet arbete och ett fokus på en bra dialog med företagen i kommunen, de känner sig prioriterade säger Sebastian Mårtensson biträdande regionchef Svenskt Näringsliv.

Bengtsfors klättrar mest

Av kommunerna i Fyrbodal så har Bengtsfors klättrat mest jämfört med föregående års ranking med en uppgång på hela 53 placeringar. Förra årets nationella klättrare Mariestad fortsätter sin positiva utveckling och förbättrar sig med 12 placeringar till plats 79. Kommunens bästa placering sen mätningarna startade 2001.
– Mariestad är ett tydligt bevis på att det lönar sig att arbeta aktivt med sitt företagsklimat! Mariestad och Ale har båda gjort resor väl värda att nämna för att det lönar sig med att prioritera företagsklimatet. Vi rekommenderar att man kollar in vad dessa kommuner har gjort för att lyckas som ändå befinner sig i samma län, säger Sebastian Mårtensson.
Sju förbättrar sig och sju försämrar sig. Kommunerna i Fyrbodal slår ut varandra om man ser på förbättring och försämring av rankingsplacering. I år är det med små mått mätt kommunerna gör förändringar. Men några tråkiga rekord finns tyvärr detta år.

Lysekil och Orust i bottentäsket

Lysekil, Orust och Uddevalla får sina lägsta placeringar någonsin. Lysekil hamnar på plats 283 vilket är den sämsta placeringen i Fyrbodal och länet, Orust på 264 och Uddevalla på plats 230.

Läs mer på:
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv