På lördagen invigdes den nya drygt fyra kilometer långa gång- och cykelvägen som börjar intill Bergs skola i Lyse och går ut mot Preemraff. Här är det full fart i Preemraff-loppet som anordnades i samband med invigningen. Fr.v. Preemraff Lysekils produktionschef Sofia Lagerkvist, Preems projektledare för den nya gång- och cykelvägen Stig Nilson, raffinaderichef Peter Abrahamsson och Stefan Lagerkvist, gift med Sofia.

Säkrare trafik med ny gång- och cykelväg i Lyse

Kommunalrådet invigde ”Nilssons Stig”

2015-12-07 Nu har den drygt fyra kilometer långa gång- och cykelvägen mellan Bergs skola och Preemraff invigts i samband med ”Preemraff-loppet”.
Den nya skylten som avtäcktes fick namnet Nilssons Stig. Ett namn som för tankarna till ett tidigare kommunalråd i Lysekil, numera Preem-anställd och som dessutom varit Preems projektledare för gång- och cykelvägen.

I många år har det förts diskussioner om att bygga en gång- och cykelväg ut till Preemraff för att öka trafiksäkerheten längs sträckan. Planerna har stupat på att Trafikverket inte haft det här projektet särskilt högt prioriterat.

Istället beslutade Lysekils kommun och Preem att tillsammans bygga gång- och cykelvägen. I våras skrevs ett avtal där Preem bekostar projektet och Lysekils kommun delfinansierar med två miljoner kronor, framför allt till busshållplatser.

Grävskoporna sattes i marken i augusti och därefter  tog det två…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Annons
Nyhetsarkiv