KIF:s Sebastian Persson jagar efter Stångenäs poängräddare Jesper Carlzon. Foto: Lennart Hård

Tre veckors väntan för Stångenäs – sedan blir det kval – i bästa fall

2015-10-05 Fortfarande ovisst för Stångenäs.
– Det är bedrövligt. Vem har kommit på ett sådant här system? Ska vi gå och vänta i tre veckor och då kanske vi ska kvala.
Stångenäs spjutspets Jim Lundh hade svårt att glädjas över derbypoängen mot Kungshamn och eftersnacket handlade bara om kommande kval.

Det blev ingen het derbymatch på Brastad Arena. Kvalitén på spelet låg på den lägre skalan. Stångenäs började matchen bra med ett par fina chanser men därefter blev det exceptionellt händelsefattigt.

Men till slut blixtrade Kungshamns lite lata talang Johan Hansson till. Johan som fram till dess bara hade fått omöjliga bollar att springa på hade tröttnat för länge sedan. Han släpade sig med i ett anfall med bara minuter kvar till paus. Johan fick bollen vid krysset av 16-metaren, efter en utboxning av SAIS-målvakten Craig Stephenson, vek inåt och borrade in bollen i bortre, 0-1 riktigt vackert.

Publicerad: Uppdaterad: