SAIS/LAIK skrällde mot serieledarna

Frispark avgjorde i sista minuten

2021-09-27 Stångenäs/Lysekil som haft tre inställda matcher i rad tog under lördagen emot serieledarna Viken efter en månads uppehåll.

IF Viken U-lag hade inför matchen mot SAIS/LAIK sju raka segrar och 45-6 i målskillnad. Men, matcher avgörs ju på planen och inget annat. Hemmalaget inledde bra och hade det mesta av spelet i första halvlek. Kantspelarna löpte i djupled och fick stora ytor när mittfältet vann bollen. Hade det inte varit för ett par lite tveksamma offsideavvinkningar hade SAIS/LAIK nog tagit ledningen innan halvtidsvilan.

Formationsbyte

Det centrala mittfältet hade övertaget i princip hela matchen och vann många bollar.
– Vi brukar spela 3-5-2 men nu testade vi något nytt för att ha fler spelare centralt samtidigt som vi blev lite tunnare framme i anfallet men med tanke på att vi är så pass starka fysiskt och även i vårt spel gjorde vi den här ändringen och det gick bra, sa tränare Rickard Wik efter matchen.
I den andra halvlekens sista 25 minuter blev det tydligt att hemmalaget inte spelat någon match på över tre veckor då tröttheten smög sig på mer och mer ju längre tiden gick.
– Vi orkade helt enkelt inte riktigt hela vägen och det har att göra med bristen på spelare, särskilt under träningar samt att vi inte lirat match på en månad.

Sent avgörande

Trots att orken inte riktigt fanns lyckades man skapa flera chanser, samtidigt som Viken började öka trycket och även de skapade lägen. Panikrensningar och nervösa blickar präglade SAIS/LAIK:s sista kvart, men plötsligt kom ett läge.
– Jag kände direkt att den här kommer gå in, berättar Wik.

Lång frispark

En frispark i den 89:e minuten. 25-30 meter från mål, Betina Hermansson lade upp bollen. Tidigare i matchen hade laget haft en frispark i ungefär samma läge som nästan resulterade i ett ledningsmål. Nu kändes det som att det skulle gå ännu bättre. Hermansson skickade iväg bollen i en obehaglig bana för Vikens målvakt som missbedömde situation något och kunde bara se på när bollen passerade över henne och landade i nät. 1-0 precis innan fulltid.
– Det var en rättvis seger på det stora hela, men jag tycker att målet kommer i vår sämsta period i matchen. Att vinna på det här sättet, i slutminuterna, det är fantastiskt.
Det blev en perfekt lördag för spelarna och ledarna som fick njuta av sol, publikens jubel och tre poäng.
–Ja, det var verkligen perfekta förutsättningar och det sa jag till tjejerna när vi samlades inför matchen. Jättekul att vinna, men nu har vi flera tuffa matcher kvar.
Till helgen väntar matcher både på fredagen och söndagen för SAIS/LAIK, båda på bortaplan.

Publicerad: Uppdaterad: