Så arbetar Capio Läkarhus med vaccineringen

2021-03-18 Capio Läkarhus i Lysekil skulle denna veckan kalla de som är födda 1939 och 1938 för vaccinering med Astra Zenecas vaccin.
– Tyvärr fick vi dra ner på hur många som vi kunde kalla när beskedet om Astra Zenecas vaccin kom att det skulle pausas, säger Susanne Törnblom, verksamhetschef på Capio Läkarhus i Lysekil.

Den privata vårdcentralen Capio Läkarhus, utgår precis som Närhälsan, från de äldsta och går neråt i åldrarna.
– Jag tycker det är viktigt att följa prioriteringarna som finns. Vi vaccinerade med Astra Zeneca förra veckan.

Vad ger ni patienterna för information när det gäller vacinet från Astra Zeneca?
– Det finns så bra information på Folkhälsomyndighetens hemsida och regionen skickar ut information för att information skall bli så lika som det går var man än vaccinerar sig och vi skall också förhålla oss till den och inte lägga några egna värderingar.

Om man blir kallad till vaccination, men inte vill ha Astras vaccin, utan Moderna eller Pfizers, vad händer då?
– Blir man kallad till vaccination med Astra Zeneca och inte vill ha den så får man vänta till FAS 4 enligt riktlinje och nu får vi väl se vad för beslut som ev kommer i EM hur vi fortsätter, svarar Susanne Törnblom.

Stämmer det att det har gjorts en uppdelning, så att äldre i Brastad ska få Astra Zenecas vaccin, medan äldre i Lysekil får Pfizers eller Modernas?
– Nej, vi har inte gjort någon sådan fördelning att Brastad skulle fått Astra Zeneca och Lysekil bara fått Pfizers, svarar Susanne Törnblom.

Hur har ni löst bemanningen i sommar, kommer ni att klara vaccineringen för fas 4, om vaccinet kommer i maj-juni eller kanske juli?
– Som det ser ut nu så kommer vi att klara av vaccinationer när vi kommer till sommarmånaderna, svarar Susanne Törnblom.

 

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv