”Man kan knappast landa i någon annan slutsats än att socialnämndens ordförande Maria Forsberg (S) borde ha anmält jäv vid socialnämndens möte den 1 september gällande det för Riksbyggenföreningen gynnande beslutet, konstaterar Ronald Rombrant (Lysekilspartiet). ”Jag ser det som ett inriktningsbeslut, där det är kommun styrelsen som tecknar avtalet”, säger Maria Forsberg när Lysekilsposten frågar henne om hon anser att hon borde anmält jäv när socialnämnden tog beslut om Riksbyggenföreningen.

”(S)-politiker borde anmält jäv”

Socialnämndens ordförande tog beslut om äldreboende i Fiskebäck – trots att hon sitter med i styrelsen för Lysekils omsorgsbostäder

2016-09-21 Lysekilspartisterna Ronald Rombrant och Ronny Hammargren vill att kommunchefen utreder om socialnämndens ordförande Maria Forsberg (S) var jävig när hon deltog i socialnämndens beslut om det planerade äldreboendet i Fiskebäck.

– Vi begär att kommunchefen tittar närmare på detta och därefter återkommer med ev förslag på åtgärder, säger Ronald Rombant och Ronny Hammargren.

Dubbla stolar

Socialnämnden beslutade den 1 september att godkänna planeringen av nybyggnationen av äldreboende i Fiskebäck, där kommunen ska förhyra de nya lokalerna av den ekonomiska föreningen ”Kooperativa Hyresgästföreningen Lysekils omsorgsbostäder”.
I detta beslut deltog socialnämndens ordförande Maria Forsberg (S) trots att hon dessutom är ordinarie ledamot i styrelsen för Riksbyggenföreningen.
När Lysekilsposten frågar Maria Forsberg om hon själv anser att hon borde anmält jäv, svarar hon kort och gott:
– Jag ser det som ett inriktningsbeslut, där det är kommun styrelsen som tecknar avtalet.
Ronald Robrant hänvisar till att det 2015 var ett liknande ärende som avgjordes i Förvaltningsrätten till nackdel för Lysekil.

Läs mer på:
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv