För att hylla Sven-Bertil Taube, som gick bort i höstas, bjuder de på ett medley av pappa Everts mest älskade visor. Det blir även Nordman, Simon&Garfunkel och Dan Andersson och mycket mer i en skön, somrig mix. Onsdag 2 augusti återvänder de till Brastads kyrka med sitt musikprogram ”Här är den sköna sommar”.

Rosanna och Anders bjuder på en somrig mix i kyrkan

2023-07-31 Taube är ett måste om man ska sjunga om svensk sommar, menar Rosanna Jimmefors och Anders Grahn. För att hylla Sven-Bertil Taube, som gick bort i höstas, bjuder de på ett medley av pappa Everts mest älskade visor. Det blir även Nordman, Simon&Garfunkel och Dan Andersson och mycket mer i en skön, somrig mix. Onsdag 2 augusti återvänder de till Brastads kyrka med sitt musikprogram ”Här är den sköna sommar”.

Till vardags är Rosanna civil utredare hos polisen i Göteborg och Anders är lärare i Karlstad, men för båda är musiken ett fritidsintresse som betyder mycket. De är uppväxta i Brastad och att få sjunga och spela i barndomens kyrka om somrarna har blivit en kär tradition. 2012 var första året för Rosannas del med sommarmusik och ett par år senare var det dags för Anders att ansluta. Anders spelar gitarr och sjunger och är aktiv i egna musikgruppen Tant Grahn, som mestadels uppträder i Värmland.

Började spela som 5-åring

Rosanna började spela piano som femåring, så småningom blev det fler instrument och efter musikgymnasium även sång. Under studietiden gjorde hon gästspel runt om i Bohuslän och i södra Sverige.
Kyrkan har satsat på att kunna erbjuda musik första onsdagen i varje månad året om – en satsning som blivit mycket uppskattad och lockat många intresserade. Det har också blivit något av en träffpunkt. Kvällarna inleds med fika, mingel och husband och följs sedan av musikframträdandet. -Brastad har en fantastisk kyrka för musik. Akustiken, flygeln, det vackra kyrkorummet och ändå närheten till besökarna. Att få träffa den trogna publiken här är en av sommarens höjdpunkter, säger Rosanna och hälsar alla varmt välkomna.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv