Sebastian Lysér i Vikingkassen var strålande när han vaktade buren. I stort sett alla av Rönnängs elva mål kom till på grund av dålig uppbackning från backarna.

Rönnäng klasser bättre än Viking

Slutade 1-11 i Tjörnlagets favör – stämningen i Viking god trots alla storförluster

2014-11-05 Lysekils Hockey Viking håller snittet.
Ett mål framåt och tvåsiffrigt bakåt.
Gästande Rönnäng vann enkelt tisdagsmötet där det till slut blev 1-11 (0-4, 1-3, 0-4).

Det blev en ojämn kamp i Gullmarsborgs ishall. Skottstatistiken 15-71 säger egentligen det mesta. Rönnäng, tidigare division 2, var ett tyngre, snabbare och mer spelskickligt lag än Lysekil. Det var inför mötet inte heller några tveksamheter om hur matchbilden skulle se ut och kanske just därför gapade läktaren i stort sett tom på publik.

Lysér ett glädjeämne

Men det fanns glädjeämnen som tränaren Seth Torp och hans mannar kan ta med sig in i fortsättningen. Ett av dessa var målvakten Sebastian Lysér som var strålande mellan stolparna. Men närmare 100 procent av målen kom till när Rönnängs spelare oattackerade fick stå framför målet och styra eller prickskjuta pucken i nätet. Här måste Vikings backar bli mer fysiska och vara rättvända. Med andra ord ha koll på motståndarna i stället för att stå och titta på egen målvakt.

Viking kämpade

En positiv sak i hemmalägret var att man aldrig gav upp. Hemmaspelarna kämpade på bra i tre perioder. Att man sedan inte räcker till är en annan historia. De unga Vikingarna hade så väl behövt uppbackning av fler spelare med lite erfarenhet.
Två onödiga utvisningar, en hög klubba av Theodor Craas och en spelare för mycket på banan, var orsak till två av baklängesmålen i den första perioden.
Mittenperioden var Vikings spelmässigt bästa och det var också då som Dennis Andersson kunde reducera till 1-5.
Men i den sista perioden så lämnades målvakten Sebastian Lysér allt som oftast ensam.
– Tyvärr är det oftast den typen av mål vi släpper in. Vi jagar för mycket puck och glömmer bort spelarna framför mål, säger Sebastian Lysér.

Du gör en bra match, men släpper in elva mål, hur känns det?
– Klart det är jobbigt. Ibland funderar man ju om man inte kunde tagit något mål om man hade agerat annorlunda.