Stångenäsherrarna tog sig till final i årets futsal-DM. Väl där blev det en snöplig förlust efter straffar. Laget som representerade SAIS bestod av: Ramadan Velic, Jesper Carlzon, Jonathan Alexandersson, Jonas Hedlund och Tobias Carlsson. Nedre raden: Rickard Pettersson, Joel Hansson, Antonio Aslani och Philip Håkansson. Foto: Privat

Rödvita framgångar på DM

Stångenäsherrarna tog silver och damerna fixade ett guld när futsal-DM avgjordes

2014-11-26 Det gick bra för Stångenäs på futsal-DM. Både herrarna och damerna tog sig till final.
Damerna vann, herrarna förlorade efter straffavgörande.

När temperaturen kryper ner mot nollan och gör varenda gräsmatta i Bohuslän ospelbar får man spela sin fotboll inomhus. I helgen gjorde man precis det, futsal-DM avgjordes i Agnebergshallen i Uddevalla.

Inga MIF-framgångar

Ett 20-tal lag från distriktet deltog under helgens spel. Lysekilspostens täckningsområde representerades av fyra lag. Ett herr- och ett damlag från Munkedals IF och Stångenäs. De bägge Munkedalslagen fick identiska resultat i sina matcher, två kryss och två förluster, och inget av lagen tog sig till slutspel.

För Stångenäs gick det bättre. Herrarna inledde sitt DM-spel under fredagskvällen. Man började med en seger mot Stala/Myckleby innan man spelade 0-0 mot Herrestad. Man avslutade sedan på bästa sätt, två segra mot Libertà och Uddevallakamraterna.

“Jämn final”

Väl i slutspelet gick man som tåget, två 3-0-vinster mot Rosseröd och Stenungsund innebar en plats i finalen. Precis som förra året var det Grebbestad som stod för motståndet. Philip Håkansson gjorde 1-0 tidigt. Jonas Hedlund var sedan nära att öka på till 2-0, men skottet räddades på mållinjen. Istället för 2-0 lyckades Grebbestad kvittera till 1-1 och straffar fick avgöra vem som skulle gå segrande ur finalen.

– Det var en jämn final. Vår målvakt, Antonio Aslani, var duktig, men Grebbestad slog väldigt bra straffar samtidigt som vi missade en av våra. Men vi är nöjda ändå. Vi har bara tränat ett par gånger och hade inga förväntningar alls, vi kände att det får gå som det går, säger lagkaptenen Jonas Hedlund.

Tyvärr blev det ingen repris för SAIS-herrarna i finalen, förra året vann man mot just Grebbestad.

Guld för damerna

Bättre gick det för damerna från samma förening. Man seglade igenom gruppspelet med tre raka vinster i bagaget, 1-0 mot Rössö, 2-0 mot Bullaren och 3-0 mot Hamburgsund.

I semifinalen mot Vallen tog man sig vidare efter att Hanna Olsson gjort matchens enda mål. Finalen var en repris av den första gruppspelsmatchen, Rössö stod för motståndet. Enda skillnaden var att Stångenäs lyckades göra två mål istället för ett. SAIS vann finalen med 2-0, båda målen gjordes av Anna Holmqvist.

– Vi spelade bättre och bättre ju längre det gick. Vi peakade i semin mot Vallen. 1-0 speglade inte matchen, vi borde ha vunnit med 4-0, säger tränaren Kenneth Fredgren.

Någon som stack ut?
– Alexandra Josefsson i målet var riktigt duktig. Vi släppte inte in ett enda mål och vi släppte inte till många chanser. I övrigt har vi ett jämnt och bra lag där ingen faller ur ramen, avslutar Kenneth Fredgren.

Publicerad:
Nyhetsarkiv