Camilla Ulrikkeholm Klinkby (till höger) säger att de inte i seglade tillräckligt aggressivt – Stephanie Roble (till vänster) seglade om dem. Foto: Dan Ljungsvik

Roble och Sylvan obesegrade i Lysekil women’s match

– delar ledningen före Ulrikkeholm Klinkby och Östling

2015-08-05 Onsdagens segling är över och på en delad förstaplats ligger amerikanskan Stephanie Roble och svenskan Caroline Sylvan.

Hemmahoppet Caroline Sylvan har fått en raketstart på årets Lysekil women’s match. Efter onsdagens båda segermatcher har hon nu fem vinster och inga förluster.
– Allt vi gör sitter som det ska. Vi försöker ligga steget före och bevaka även om vi leder med mycket, säger Sylvan i ett pressmeddelande, som är rankad sjua i världen.
Bara Stephanie Roble från USA har lyckats lika bra. En intensiv dag med åtta seglade och lika många vunna matcher placerar henne i tabelltoppen. Hon var bland de deltagare som seglade flest matcher.

Världsettan och fyrfaldiga Lysekilssegraren Camilla Ulrikkeholm Klinkby var en av dem som fick ge sig i amerikanskans obrutna segersvit.
– Vi seglade inte tillräckligt aggressivt utan gav Stephanie för mycket utrymme i starten. Det fungerar inte mot någon som är så duktig på att utnyttja motståndarens minsta misstag, säger hon i ett pressmeddelande.

Hon ligger trea så här långt efter en förlust och sju vunna matcher.

Världstvåan Anna Östling från Göteborgsklubben GKSS vann båda sina race under onsdagen, och ligger med fyra segrar och en förlust på fjärde plats i round-robin – där alla möter alla. Efter tisdagens tappade match mot klubbkamraten Caroline Sylvan rannsakade laget sig själva och hade en annan inställning i onsdagens matcher.
– Vi föll på eget grepp igår. Idag seglade vi felfritt och med självförtroende, och fick till vår vanliga höga tekniska nivå, säger Östling i ett pressmeddelande, som uppskattar att racen är tighta även nu i början av serien.

Lysekil women’s match fortsätter torsdag med round-robin, innan fredagens kvartsfinaler och lördagens semifinaler och final.

Ställning efter två dagars round-robin

1. Stephanie Roble, USA
1. Caroline Sylvan, SWE,
3. Camilla Ulrikkeholm Klinkby, DEN,
4. Anna Östling, SWE,
5. Klaartje Zuiderbaan, NED,
6. Anne-Claire Le Berre, FRA,
7. Pauline Courtois, FRA,
7. Alexa Bezel, SUI,
9. Annabel Vose, GBR,
10. Johanna Bergqvist, SWE,
11. Juliana Senfft, BRA,
11. Sanna Häger, SWE,

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv