Fredrik Risp var fotbollsproffs i nästan två decennier i sju olika länder; Italien, Turkiet, Bulgarien, Cypern, Norge, Danmark och Sverige. De erfarenheterna har han nu tagit med sig in i yrket som fotbollsagent. Arkivfoto: GT

Risp redo för galet övergångsfönster

”Ibland kan det vara lite halvhysteriskt”

2016-01-05 Fönstret för fotbollsövergångar i Europa har precis öppnat.
Mitt i tvärdraget av rykten, förhandlingar och miljonaffärer står Fredrik Risp.
– Begreppet Silly season stämmer bra. Ibland kan det vara lite halvhysteriskt, säger han.

Det är två och ett halvt år sedan Fredrik Risp från Lysekil sa tack och hej till fotbollskarriären. Men han har knappast lämnat sporten. Numera är han fotbollsagent och det innebär att han minst sagt har en hektisk tid framför sig.

– I stora delar av Europa är januari den enda månaden som du kan göra affärer. Jag räknar med att vara på resande fot i 2-3 veckor och vi siktar på att göra ett tiotal affärer, säger Fredrik Risp.

”Kan inte lita på allt”

Tillsammans med tre kollegor driver han Rispect Sports Agency. Totalt har Fredrik Risps stall 35 spelare från omkring 20 olika länder. Bland annat ingår John Alvbåge och Sören Rieks (IFK Göteborg) och Emmanuel Eboué i Galatasaray, tidigare Arsenal.

– Som alla vet, när det är Silly season ska man inte lita på allt som står i tidningarna, säger han med en allvarlig ton.

– Begreppet Silly season stämmer bra. Ibland kan det vara lite…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv