”Ring oss vid pågående brott – vi är på plats inom 2-3 minuter”

Så vill Wallins Bevakningstjänst hjälpa till att göra Lysekil till en tryggare och säkrare stad

2021-04-06 – Ser man ett pågående brott i Lysekil, så kan man ringa till oss. Vi åker ändå runt med våra bilar dygnet runt och kan vara på plats inom 2-3 minuter, oftast betydligt snabbare än polisen.
Det säger Stig Wallin och hans son Fredrik på Wallins Bevakningstjänst i Lysekil.

Natten till tisdagen drabbades Team Sportia för en så kallad smash and grab-kupp, där fyra mörkklädda män med huvor krossade ett stort skyltfönster, gick in i butiken och bar ut dyra märkeskläder till en mörk bil. Flera närboende såg händelsen och slog larm till polisen. Inbrottstjuvarna försvann med en rivstart från platsen och var spårlöst borta när polisen kom fram till brottsplatsen. Totalt godsvärde uppskattas till cirka 60.000-70.000 kronor.

Eftersom polisen inte hade någon patrull i närheten, så tog det ganska lång tid innan lagens långa arm var på plats.

Väktare har samma befogenheter som en privatperson att gripa någon, ett s.k. envarsgripande. Kraven för att en privatperson och därmed även väktare får gripa någon är att den påstådda gärningsmannen begår ett brott som kan innebära fängelse och att denne tas på bar gärning eller flyende fot.

– Vi kan ingripa om vi ser ett pågående inbrott eller om vi ser en tjuv på flyende fot, säger Stig och Fredrik Wallin, som uppmanar alla i Lysekil att lägga till numret 0705920619 i sin telefonbok.
– Vi är ändå ute och åker varje dag, kväll och natt, på uppdrag av våra fasta kunder och förhoppningsvis kan vi hjälpa till att göra Lysekil till en säkrare och tryggare plats.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv