I slutet av mars 2016 stängdes Fiskehamnskajen i Lysekil av. Redan 2011 kom en larmrapport om skicket på kajen. Men varför inget underhållsarbete har gjorts sedan dess är inte enkelt att få svar på.

Renovering och underhåll av kaj har ramlat mellan stolarna

Rapport från 2011 visade alarmerande brister – ”Hela sponten bortrostad”

2016-05-04 Sponten i västra gaveln är helt bortrostad.
Det och många andra alarmerande varningssignaler framkom redan 2011, efter en besiktning av Fiskehamnskajen.
2016, fem år senare, för en dryg månad sedan stängdes kajen av akut efter en ny besiktning. Men svaren om vad som har hänt, eller inte hänt, däremellan är inte helt lätt att få fram.

Redan när Fiskehamnskajen stängdes av på grund av rasrisken höjdes röster om att någon har missat å det grövsta i sitt ansvar att kajens underhållsarbete kontinuerligt följs upp.

På kajen finns det en relativt stor verksamhet. Grossisten Bengts fisk har sitt lager där, och under sommaren är det även café och butik i fastigheten. Dessutom lossar mellan 20-25 fiskebåtar sin last där. Dessa båda verksamheter har fått söka nya tillfälliga lokaler, i väntan på besked.

Dykare har varit nere och tagit prover fotograferat och filmat. Detta material ska analyseras och svar väntas de närmaste veckorna.

Men kanske hade allt detta kunnat undvikas. Kanske kunde eventuellt reparationsarbete planerats så att verksamheten i Fiskehamnskajen kunde fortgå. För redan 2011, i juni och augusti, framkom det allvarliga brister vid en …

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv