Maria Magnusson från Rambo informerar vad som kommer att hända vad gäller renhållningen för t v Ove Lundqvist, Kurt Lycke och Ulla-Britt Sandell. Foto: Terje W Fredh

Rambo informerade om nya sättet att sopsortera

Många frågor från husägare fick svar på lördagen

2016-02-01 Många husägare ville veta hur det blir när Rambo startar upp sitt nya sophämtningssystem. Därför kom många när Rambo på lördagen hade information. Synpunkterna var många, t ex hur få plats med de stora sopbehållarna vid trånga gator och hus vars tomt ligger under gatunivån.

Det var Lysekils kommunstyrelse som gav Rambo i uppdrag att starta upp sophämtning på nytt sätt. De som berörs är de som bor i villor och fritidshus. Inga renhållningsarbetare skulle i fortsättningen kånka på tunga säckar. Istället hemsortering i fyrfackskärl samt sortering av rest- och matavfall. Sorteringen skall ske i två stora plastkärl vilka måste stå vid sopbilens anslutningsplats.

Under åren kommer Rambo att inleda etapp 1 av det nya systemet, vilket sker i Brastads tätort mot Gullmarsfjorden, Brodalen och norra Lysekil. Till 2018 skall hela Lysekils kommun vara med i det nya.

485 villaägare på glesbygd och tätorter har varit med i en försöksverksamhet. När den värderades ut var 93 av de som deltog positiva och ville  fortsätta…

Terje W Fredh

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv