Lagkaptenen Alexander ­Johannesson gjorde hattrick i senaste matchen mot Lidköping.

Rafflande avslutning väntar

Munkedal fixade sista hindret före finalen – möter Uddevalla på söndag

2015-02-11 Efter första perioden såg det ut att vara klart.
Men Lidköping är ett lurigt gäng, som alltid kommer tillbaka, och Munkedals ishockeykillar var illa ute i den sista perioden.
Men segern med 5-7 var rättvis och nu väntar det stora avgörandet.
Matchfakta:

HC Lidköping – Munkedals BK
Ishockey – division 3 forts.
Resultat: 5-7 (1-5, 1-2, 3-0)
Publiksiffra: 76 personer
Bäst i Munkedal: Alexander Johannesson
Munkedals målskyttar: Alexander Johannesson 3, Hampus Karlsson 2, Christopher Hellberg och Magnus Fivelsdal
Nästa match: Uddevalla HC, hemma

Det blir, som de flesta har spått sedan en lång tid tillbaka, en direkt avgörande seriefinal i den sista omgången. Det är fördel Uddevalla, som har tre poäng och fyra mål tillgodo på Munkedal. Men MBK har hemmais.

– Vinner vi med tre mål så går vi förbi Uddevalla, säger tränaren Dennis Gistedt.

”De gnager på”

I Lidköping fick Munkedal en bra start och efter första periodens 1-5 så såg det väldigt ljust ut. Munkedal spelade bra samtidigt som man fick utdelning för sitt fina spel.

– Det är klart att man börjar tänka lite på att vi gör många mål och att det är bra för målskillnaden. Men samtidigt så är Lidköping ett bra lag och vi vet att de gnager på hela tiden. Allt eftersom så blev vi tröttare, då det var mycket utvisningar under matchen. Fokus var ändå att få med poängen hem, det var absolut viktigast.

Inför slutperioden stod det hela 2-7. Skulle Munkedal hålla den marginalen matchen ut så hade det räckt med att ”bara” vinna över Uddevalla i sista omgången för att nå en kvalplats till division 2.

Slet i boxplay på slutet

Men Lidköping hade mer att ge. 2-7 blev till 5-7 med sju minuter kvar att spela, Strax därefter blev Munkedals Joel Andersson utvisad och Munkedal fick slita i boxplay för att försvara sin ledning.

– Nu blir det en rafflande avslutning på söndag. Uddevalla är favoriter, de ”leder” ju med 3-0 när matchen börjar. Men vi kommer att satsa allt, vi har ingenting att förlora, säger Dennis Gistedt.

Bäst i Munkedal var lagkaptenen Alexander Johannesson tillsammans med Christopher Hellberg.

Publicerad:
Nyhetsarkiv