Dingle har släppt in tre mål i snitt per match vilket är oerhört lite i innebandy. Förklaringen stavas Anders Jonsson och ett fläckfritt försvarsspel.

Prickfri prestation av Dingle

Målvakten Anders Jonsson briljerade inför 428 personer

2014-12-22 Serieledning, nio raka ­segrar och publiksuccé. ­Dingle AIK kunde inte önska sig en bättre julklapp.
Kvällens stora hjälte stod på knä – målvakten Anders Jonsson.
– Innebandyn är mitt allt just nu, säger han.
Matchfakta:

Dingle AIK – Hovås IBK
Innebandy – division 4
8-2  (3 – 1, 2 – 1, 3 – 0)
Publiksiffra: 428 personer
Bäste spelare:  Anders Jonsson
Målskyttar: Hampus ­Wackfelt 2, ­Jesper Kongstad, ­Sebastian Wackfelt, Hans Eklund,  Michael Winter,  Viktor Svensson, ­Jerry ­Johansson
Nästa match: Göteborgs City, borta

En timme efter att Dingle ­mosat Hovås kunde man läsa ­följande på Anders Jonssons Instagram­konto:
”En bra start på helgen. Vinst med 8-2 i kväll. 428 personer kom och kolla och heja fram oss på matchen. Tackar för ­utmärkelsen ”matchens lirare” och allt stöd från alla runt om. Dingle AIK är som en familj.”

Försvaret är nyckeln

Trots att Dingle vann stort var målvakten Anders Jonsson bäst. Det säger någonting om hur viktig han är för serie­ledarna.

– Vårt försvar är helt ­otroligt. Inget lag, upp till division 2, har släppt in så lite mål som vi, säger Jonsson.

I den andra perioden svarade han dessutom för en straffräddning och det var långt i från den första i år.

– Det var min femte raka. Det är en stor känsla att ta en straff på hemmaplan inför vår publik. Att höra 400 personer ropa mitt namn direkt efteråt gör att jag vill göra det om och om igen.

”Det bästa på veckorna”

Från första bytet sprutade det adrenalin om spelarna i ­Dingle. Så var poängen skulle hamna var aldrig någon större fråga.

– Innebandy är så sjukt kul för tillfället, det är det bästa på veckorna. Att det kommer så mycket folk och tittar på oss samtidigt som det går så bra.

– Man känner sig verkligen uppskattad i DAIK. Här ­behöver inte spelarna ha någon fasad utan alla får lova att ­vara de man är.

Under de sista två ­minuterna stod samtliga 428 personer i publiken upp. DAIK tackade sina supportrar genom att göra 8-2 med 30 sekunder kvar. ­Efter slutsignalen var det inte bara Dinglespelarna som applå­derade mot läktaren, även ­motståndarna.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv