Hunden Ymer fick föras akut till veterinären häromdagen efter att hunden fick i sig något vid en promenad i Lysekils stadspark.

”Preparerad mat gör hundar sjuka i Lysekil”

2015-03-11 Flera hundägare har hört av sig till LP under senaste veckan och berättat om att deras hunder fått i sig preparerad mat i Lysekils stadspark vilket gjort dem sjuka.

– Någon har placerat ut preparerade matbitar i och runt stadsparken. Detta för att locka hundar att äta och skada dom. Nu har jag hört om fler hundar som skadat sig och farit illa, berättar en hundägare för LP.
Åkte akut till veterinär
Hundägaren Susanne Palmer fick åka in med sin hund Ymer akut till veterinären häromdagen efter att hunden fick i sig något vid en promenad i Lysekils stadspark.
– Nu är det tydligen en hund till som ligger inne nu med dropp efter att hunden fått i sig något i Lysekils stadspark, berättar hon.
q Vad det är för slags mat som är preparerad?
– Det är svårt att säga för jag hann aldrig se vad det var.  Men korv tror jag för det är det enda min hund skulle ta utan att fråga. Det min  hund svalde gjorde illa matstrupen på honom så han står på antibiotika i fem dagar.  Blir han inte bättre så måste de gå ner med fiberoptik.  De tog flera plåtar och även kontraströntgen..  Men det som är det farligaste är att hunden kan gå i några dygn och sedan bli jättesjuk utan att man kanske sett att hunden ätit något.  Jag hade tur att se honom svälja och att han sen började harkla sig  så jag förstod snabbt vad det kunde vara.
”Håll extra koll”
Susanne Palmer uppmanar folk att hålla extra koll framöver, inte bara i Lysekils stadspark utan platser där man rastar sina hundar.
– Det är jätteviktigt, för den preparerade maten kan ju innehålla både gift, krokar och rakblad. Helt vaninnigt och så mycket oerhört lidande.

Publicerad:
Nyhetsarkiv