Polisjakt slutade i diket

2018-07-16 Det var natten till söndagen som polisen försökte få stopp på en narkotikapåverkad bilist, som vägrade stoppa på polisens tecken i Munkedal.
Färden gick vidare mot Uddevalla men fick ett oväntat stopp vid Klevavägen, då bilen körde av vägen.

Klockan var 01.27 när larmet kom från Munkedals centrum natten till söndagen. En polispatrull försökte stoppa en personbil, men föraren vägrade och polisen inledde ett förföljande.
Färden gick vidare mot Uddevalla och under polisjakten beslutade vakthavande befäl att man skulle använda spikmatta, det blir dock aldrig aktuellt.
Färden gick via den gamla vägen mot Hogstorp och vid Klevavägen så körde den misstänkta bilen av vägen.
– Tre personer lämnade bilen, en kunde säkras omgående och ytterligare en något senare. Den tredje återfanns inte trots att polisen sökte med hund i området, säger Stefan Gustafsson, presstalesman hos polisen i Region Väst.
Polisen sökte igenom den misstänkta bilen, som inte var stulen. I bilen fann man en relativt stor mängd misstänkt narkotika, som beslagtogs tillsammans med den misstänkta bilen. Den manlige föraren misstänks för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik samt narkotikabrott. Den andra personen, en kvinna som varit i bilen kan dock inte knytas till något brott enligt polis på plats. Hon får lämna platsen.
Samtliga klarade sig utan personskador vid dikeskörningen.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv