Polisen varnar för falsk städhjälp

2020-02-06 Under tisdagen utsattes två personer för så kallade åldringsbrott i Svanesund, Orust kommun.  Två kvinnor ska ha knackat på hos de utsatta och påstått sig vara städhjälp. Nu varnar polisen hela kuststräckan för liknande bedrägeribrott.

Det handlar om minst två personer som ska ha blivit utsatta för städbluffen i Lysekils grannkommun, Orust. En kvinna i 70-årsåldern och en man i 80-årsåldern fick under tisdagen besök av personer som uppgett att de haft i uppdrag att städa hos de brottsutsatta, trots att de inte beställt städhjälp.

På polisens hemsida står att det i båda fallen ska varit två kvinnor som är ”mörka och kortväxta” och talar dålig svenska. De har inte uppvisat legitimation när de försökt att komma in i bostäderna.

Den 70-åriga kvinnan ska direkt ha avvisat den falska städhjälpen, men i fallet om den 80-åriga mannen så släppte han in de två kvinnorna. Det är ännu inte känt om mannen blivit bestulen på värdesaker.

Polisen vill komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser, eller själv blivit utsatta, för att kunna kartlägga fenomenet.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv